peterschef.blogg.se

Peters teknikblogg, följ mina teknikprojekt.

Avgasrör

Publicerad 2015-03-03 09:56:00 i Rödqvarnan,

Det gamla avgasröret var väldigt buligt och rostigt. Tyvärr fanns det inget nytt att få tag på när jag letade (kan hända att TS trading har i lager igen), men jag hittade ett som nästan passade på förra årets "Classic -Motor"-mässa i Västerås. Nu när motorn sitter på plats kunde jag måtta in hur kapvinkeln skulle sitta och gjorde följande steg:
 
1. Jag fick kapa avgasröret en aning snett (ca: 1cm i överkant) i infästningen till cylindern.
2. Då fästkanten försvann i steg1, blev jag tvungen att skapa en ny. Detta gjorde jag genom att svarva en mässing-ring som jag kunde knacka på plats. Jag svarvade den konisk invändigt så att den kunde forma sig på plats.
3. Med fästringen väl på plats fixerade jag den med att borra och gjänga 3 hål i vilka jag skruvade igen. skruvarna kapades sedan för att ge en slät yta.
4. Jag blev även tvungen att svarva upp fästmuttern en aning då röret inte är helt rakt och lite grövre än normalt till rödqvarna.
 
Min förhoppning är att skruvar och fästring kläms samman och blir orubbliga vid montering.
 
 
 

Motor på plats

Publicerad 2015-03-03 09:41:00 i Rödqvarnan,

Nu har jag äntligen monterat motorn. Det stora problemet var att få loss det gamla drevet (utan tänder). Nu har jag inte bara monterat motorn jag har även satt dit ett helt nytt drev + kedja, monterat kedjeskydd och anslutit växelreglagen, vilka funkade fantastiskt helt utan justering! Känns som att det inte är långt tills den är ute på vägarna nu...

Saknas dock någonting kromat långt ner i bilden. Men snart sitter nog avgassystemet oxå på plats!

Om

Min profilbild

Schef

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela